2015. július 30., csütörtök

Alex Flinn: A szörnyszívű

Az írónőtől nem ezt a regényt olvastam először. Átrágtam már magam a Csók, pont jókor című Csipkerózsika feldolgozásán, így amikor újabb könyvére bukkantam a könyvtárban, sejtettem, hogy egy újabb modern tündérmesében lesz részem.


„Szerelmi történet ínyenceknek…
az örök romantikusok a világ minden részén élvezni fogják”
– Anette Curtis Klause, a Vér és csokoládé szerzője.


Szörnyeteg vagyok
Egy szörnyeteg. Nem farkas vagy medve, gorilla vagy kutya, hanem egy teljesen új faj, ami két lábon jár – egy karmos-agyaras teremtmény, akinek minden testrészét sűrű szőr fedi.
Azt hiszed, ez egy tündérmese? Nincs olyan szerencsém.
New York Cityben vagyunk. És a jelenről beszélek. Nem baleset ért, és nem valami betegség támadott meg. De örökre ilyen torz maradok, hacsak meg nem sikerül törnöm az átkot.
Igen, az átkot, amit az irodalomórámra járó boszorkány bocsátott rám. Hogy miért változtatott szörnyeteggé, aki nappal elrejtőzik, éjszaka pedig az utcákon settenkedik?
Elárulom.
Elmesélem, milyen voltam Kyle Kingsburyként, olyasvalakiként, aki mindenki lenni szeretne, gazdagon, tökéletes külsővel és tökéletes élettel. Utána elmesélem, hogy váltam tökéletesen… szörnyeteggé.
Akarod hallani? Mered hallani?

2015. július 24., péntek

Udvarlás könyvekkel könyveknek Book Tag

Egyből levesz a lábáról egy könyvmolyt az, aki regényekkel ajándékozza meg. Na de mi zajlik le az olvasó és az olvasnivaló között, amikor megpillantják egymást a bolt kusza polcai rejtekében? Ebben a bejegyzésben saját élményeim alapján mesélem el!

1. lépés - Kölcsönös vonzalom - Egy könyv, amit a borítója miatt vettél meg
Igazából nem szoktam borító alapján választani. Író, sorozat, esetleg kiadó alapján már inkább. Szóval itt most nem tudok semmi konkrétumot mondani.

2015. július 23., csütörtök

Kelley Armstrong: A leszámolás - Sötét erő trilógia #3

Vigyázat! Az előző részre nézve spoilert tartalmazhat!

Sokkal másabb befejezést képzeltem a sorozathoz. Egy viszonylag nyugis mentőexpedíciót az Edison-csoportnál rekedtekért és, hogy Cholé eldönti, kit is szeret valójában. Na, ebből csak az egyik valósult meg. A másik pedig sokkal jobbra sikerült, mint képzeltem.

Kelley Armstrong nagy sikerű Sötét erő trilógiájának hihetetlenül izgalmas befejezése.
A tizenöt éves Chloé Saunders hétköznapi életet szeretne élni. Nem adatik meg neki. Chloé ugyanis genetikai módosítás áldozata, olyan nekromanta, aki akarata ellenére képes felébreszteni a holtakat. Chloé, és hasonszőrű, különleges „tehetséggel” megáldott (vagy inkább elátkozott?) társai az életüket mentik a pokoli szervezettől, amelyik létrehozta őket.
És, ha mindez nem elég, Chloé gyengéd érzései a testvérpár – Simon, a kedves varázsló, és bátyja, Derek, az annyira nem kedves vérfarkas – iránt összezavarják a fejét. Ráadásul az a szörnyű gyanúja, hogy szíve mindinkább a vérfarkas felé hajlik…
Kétségtelenül nem hétköznapi történet!

2015. július 13., hétfő

Titokfölde - Alternatív befejezés #3

Általában a sorozatok részeit egymás után szoktam olvasni, mert ha netalántán függővéggel végződne az egyik rész, rögtön ott a folytatás. Na, a Titokföldével nem így voltam. Még talán 2 éve fedeztem fel az első részt, ami rögtön magával ragadott a sokszínűségével. Azóta lesem a könyvtárak és a boltok polcait az újabb kötetek után kutatva. De kincskeresésem immáron véget ért az 5. egyben befejező résszel. Nyughatatlan elmém azonban nincs teljesen kielégülve  a befejezéssel, így muszáj vagyok továbbgondolni a szereplők jövőjét.



2015. július 10., péntek

Olvass többet! jutalomtábor 2015

Az Olvass többet! határtalanul - magyarul címet viselő nemzetközi irodalmi vetélkedő immáron 5. éve rendezte meg olvasótáborát, mely egyfajta jutalom a versenyen résztvevő legeredményesebb olvasóknak.

Én teljesen véletlenül bukkantam rá anno a versenyfelhívásra a Debreceni Ady Endre Gimnázium honlapján. Egyedinek és érdekesnek találtam/találom a vetélkedőt, ami még ingyenes is. Az online teszt után az írásos fordulót is kitöltöttem, ami mélyen feldolgozta a kiadott regényeket, és kicsit engem is megizzasztott. Végül 119 ponttal 24. lettem, így eljuthattam a táborba.

2015. július 5., vasárnap

Vakáció Book Tag

Itt a nyár, a hőség és a rengeteg szabadidő (legalábbis nekem). Ehhez mi sem passzolna jobban, mint egy vakáció book tag, amit a Kattant Könyv Kuckóban talált kis csapatunk, a Kis Könyves Bloggerek társasága. Ha kíváncsiak vagytok az ő válaszaikra is, a bejegyzés alján megtaláljátok a linkeket.

1.) Másmilyen hangulatú könyveket olvasol nyáron, mint a többi évszakban?
Egyáltalán nem. Mindig azt olvasom, amihez kedvem van. Bár nyáron kicsit kevesebb tragikus témájú könyvet veszek a kezembe. Kicsit furcsán nézne ki a strandon, ha hirtelen elkezdenék zokogni azt mondogatva: Miért?!