2015. augusztus 26., szerda

Libba Bray: A látók

Amikor a könyvtárban az újdonságok polcát nézegettem, egyből megakadt a szemem ezen a drágaságon. Viszont, amikor elolvastam a fülszöveget is, jócskán megcsappant az érdeklődésem: hatásvadásznak, túl sokat elárulónak éreztem. Azonban más fogamra valót nem nagyon találtam, ezért adtam neki egy esélyt. A sors fintora, hogy egy lett a kedvenceim közül.

Hiszel abban, hogy szellemek, démonok és Látók élnek közöttünk? Evie O’Neillt unalmas szülővárosából New York nyüzsgő utcáira száműzik – amitől ő ma-xo-lú-te el van ragadtatva. 1926-ot írunk. New Yorkban tobzódnak az illegális italmérések, a Ziegfield lányok és a pimasz zsebtolvajok. Az egyetlen bökkenő, hogy Evie-nek a nagybátyjánál kell laknia, aki az okkult tudományok megszállottja. A lány attól tart, hogy Will bácsi felfedi majd legsötétebb titkát: természetfeletti képességét, ami eddig csak bajba sodorta. Ám amikor a rendőrség egy meggyilkolt lányra bukkan, testén egy titkos jellel, és Willt a helyszínre hívják, Evie ráébred, hogy képessége segíthet elkapni egy sorozatgyilkost. Ahogy beleveti magát a gyilkossal való macska-egér játékba, újabb históriák kerülnek napvilágra a sosem alvó városban. Egy Memphis nevű fiatalember életét a rémálmok irányítják. Theta, a táncosnő, a múltja elől menekül. Egy diák, Jericho pedig megdöbbentő titkot rejteget. És mindannyiuktól függetlenül valami sötét és gonosz felébredt…

„Libba hátborzongató, izgalmas környezetet teremtett, ami felzaklatott, rabul ejtett és elvarázsolt oldalakon, oldalakon és oldalakon keresztül.” – Giselle, Goodreads

2015. augusztus 20., csütörtök

Wendy Higgins: Angyali gonosz - Angyali gonosz #1

Vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban. Értek csalódások, de pozitív meglepetések is.


A tiltott gyümölcs a legédesebb. Mi lenne, ha élnének olyan kamaszok, akik születésüktől fogva elátkozottak? A bukott angyalok leányai és fiai ezzel a sorssal szembesülnek. A jólelkű Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Jól ismeri lényének ellentmondásait, hiszen megmagyarázhatatlanul vonzza a veszély. Akaratereje nehéz próba elé kerül, amikor tizenhatodik életévét betöltve megismeri a szexi Kaidan Rowe-t. A fiú bevezeti félelmetes közös örökségük titkaiba. Az efféle démonikus srácok azok, akiktől téged is távol tartanak a szüleid. Bárcsak Annát is idejében figyelmeztetné valaki! Vajon mit választ, amikor szembe kell néznie végzetével: a szentek glóriáját vagy ördögszarvakat? A regény a Sweet sorozat nyitókötete.

2015. augusztus 12., szerda

Spirit Bliss: Árnyékvilág - Árnyékvilág #1


Még régebben csatlakoztam egy könyves blogger kihíváshoz, amely Book Bloggers’Challenge néven fut. A lényege, hogy a résztvevők láncszerűen kiválasztják egymásnak az olvasnivalót, és mindenki közzétesz egy bejegyzést a neki kiszabott könyvről. Nekem Hópihe választott, nem mást, mint az Árnyékvilágot.

A regény egy pszichológiai krimiszálakkal átszőtt romantikus történet, de van benne humor, szenvedély, feszültség, akció és erotika is. A történet egy olyan világot próbál bemutatni, amely kívülről csillogónak, izgalmasnak, boldognak tűnik, de valójában árnyék fedi. 
A fiatal színész, Adam Swanson egész életében az árnyék közelében élt, de az egyik pillanatról a másikra kebelezte be őt. Az újságok, a rajongói, de még a környezetében élők nagy része sem ismeri igazán. Adam a paparazzik és a rajongók zaklatását is elég nehezen viseli, de ezt még tetézi az is, hogy elkezd furcsa üzeneteket, ajándékokat és telefonhívásokat kapni. 
A zűrzavar közepén feltűnik egy lány az életében, Camilla Jones, akinek semmi köze az Árnyékvilághoz, mégis bezárkózva, napfény nélkül éli az életét egy múltbeli sérelem miatt. 
Egymást segítik ki a világosságra hosszú és nehéz küzdelmek árán, melyek során önmaguk kétségeivel, bizonytalanságával és a külvilág emberi „démonjaival” kell megküzdeniük.

2015. augusztus 7., péntek

Lauren Conrad: Los Angeles üdvöskéi - L. A. Candy #1

Ha megnézzük az eredeti címet, melyben a candy cukrot jelent, és a borítót, amit cukorszívek díszítenek, akkor az ember azt gondolná, hogy ez bizony egy édes kis könyv. A következtetés részben igaz, viszont nem teljesen. 
Ha egy szóval kéne jellemeznem az L. A. Candy-t, akkor az mindenképp a szélsőséges lenne. Az írónő gyakran váltogat két véglet között. A történet hol émelygősen édes, hol undorítóan mocskos.

Leplezetlenül feltáruló, érdekfeszítő események a televíziós sztár, Lauren Conrad bemutatkozó regényében! 
Los Angeles: csupa zsír bulihely, jó pasik dizájnerek… minden. A tizenkilenc éves Jane Roberts és legeslegjobb barátnője, Scarlett alig várja, hogy habzsolhassa az életet. Alig hisznek a szerencséjüknek, mikor egy tévéproducer azt akarja, hogy ők legyenek a „Szex és New York valóságshow-változatának” a sztárjai. 
Saját show? Hát hogyne! 
Jane nemsokára a televízió legmenőbb sztárja lesz, és lubickol a VIP bánásmódban az új haveri körével. De ezek a barátok szintén egy kis reflektorfényre pályáznak. Egy városban, ami tele van olyanokkal, akik az álmaikat kergetik, nem telik sok időbe, míg Jane rájön, hogy mindenki akar tőle valamit, és semmi sem az, aminek látszik. 
Még több pletykára vágysz? 
Lapozz az utolsó oldalig!