2015. szeptember 11., péntek

Megjelenésre várva - Könyvmolyképző Kiadó #1

Sziasztok! A Könyvmolyképző Kiadó nagyban álmodik, és rengeteg izgalmas könyv kiadását tervezi az idén, amit nagy örömmel fogadtak a hazai könyvmolyok, köztük én is. Viszont (eddig) még nem igazán találkoztam olyan oldallal, ahol összeszedték volna, pontosan min is dolgoznak a szerkesztőségben, így gondoltam csinálok egy listát. Olvassátok sok szeretettel, és kommentben írjátok meg, Ti melyiket várjátok már a legjobban, szeretnétek minél hamarabb a kezetekben tartani.

Magyar borító még nem készült, de
 Amerikában ilyen külsőt kapott a könyv
Holly Black, Cassandra Clare - A rézkesztyű - Magisztérium 2.
Callum Hunt nyári szünete nem olyan, mint a többi gyereké. Egyetlen pajtása egy káoszsújtott farkas, Harceb. Az édesapja azt gyanítja róla, hogy a gonosz rejtőzik benne. És persze a legtöbb gyerek ősszel nem a Magisztérium varázslatos világába tér vissza.
Call élete nem könnyű… És még nehezebbé válik, miután körülnéz a pincében, és felfedezi, hogy az apja talán végezni akar vele meg Harcebbel.
Call elszökik a Magisztériumba – ott azonban még feszültebb a helyzet. Valaki ellopta az Alkahestet, egy rézkesztyűt, ami képes megfosztani bizonyos mágusokat a mágiájuktól. Ráadásul miközben Call és barátai, Aaron meg Tamara a tettes után kutatnak, nagyon veszélyes ellenfelek figyelmét hívják fel magukra… és még annál is veszélyesebb igazságot tárnak föl.
Miközben a Magisztérium rejtélyei egyre csak szaporodnak és mélyülnek, az óriási sikerű szerzőpáros, Holly Black és Cassandra Clare fantasztikus utazásra invitálják az olvasókat, ahol a tét nemcsak egy fiú sorsa… hanem az egész világé.


Amerikai borító
Julie Kagawa - A halhatatlanság szabályai
Ha életben akarsz maradni ebben a pusztuló világban, fel kell venned a harcot az ellenséggel…
Allison Sekemoto a fallal körülvett város legkülső körében, a Peremben él. Nappal társaival együtt előmerészkednek, és élelem után kutatnak, éjszaka azonban bármelyikükből áldozat válhat, és nem tudják biztosan, megérik-e a holnapot. Ebben a világban a vámpírok két lábon járó vérzsáknak tekintik az embereket, Allie-t pedig az irántuk érzett gyűlölet tartja életben. Aztán egy éjszaka Allie meghal, és maga is szörnyeteggé válik.








Amerikai borító
Jessica Shirvington - Csábítás - Violet Eden krónikák 2.
Violet Eden a Grigori tagja – részben angyal, részben emberi lény. Arra a sorsra született, hogy megvédelmezze az emberiséget a száműzött angyalok bosszújától.
Életbevágóan fontos, hogy Violet pontosan tudja, kiben bízhat meg, ám amikor megérkezik az erősítés a Grigoritól, hamar nyilvánvalóvá lesz számára, hogy mindenkinek van titkolnivalója. Még Lincolnnak is. Egy tényt azonban Violet már biztosan tud… hogy Phoenix hatalma, amellyel a markában tartja, egyre nagyobb veszedelmet rejt számára.
A verseny, hogy megszerezzék az egyetlen dolgot, ami akár örökre kibillentheti a hatalom ősi egyensúlyát, mindnyájukat a Jordán szent hegyei közé vezeti, és a végsőkig próbára teszi Violet képességeit. S lelepleződik a legszörnyűbb árulás.




Amerikai borító
Garth Nix, Sea Williams - Vérkötelék - Szellemállatok 3.
Erdász az örök egyensúly hazája. A ritka kapocs, a szellemállatokhoz fűződő kötelék tartja össze az emberek és az állatok világát. Conor, Abeke, Meilin és Rollan mindnyájan részesültek ebben a különleges ajándékban – és a megtiszteltetéssel járó felelősség is a vállukra nehezedik.
A Hódítók azonban megpróbálják elpusztítani ezt az egyensúlyt, lángba borítják a világot, és egész városokat tipornak el a végső hatalomra törő küzdelem során – köztük Meilin otthonát is. A lány végül képtelen tovább várni, készen áll a harcra, így hát szellemállatával, egy Dzsí nevű pandával behatol az ellenség területére. A barátai sem járnak messze mögötte… de nem ők az egyetlenek.
Az ellenség mindenhol ott rejtőzik.



Amerikai borító
Tom Angleberger - A rejtélyes Vukignami jós. Papír-Yoda legújabb kalandjai
Miután Dwightot felfüggesztették, a McQuarrie Általános elvesztette a leghíresebb diákját is: Papír-Yodát. És ha nincs Yoda, nincs rejtély sem, amiről esetleírás készülhetne. Tommy már épp kezdene kétségbe esni, hogy soha többé nem lesz miről írnia, mikor egyszer csak valami DURVA történik. Valami DURVA és SZŐRÖS. A Vukigami Jós az, vagyis egy Chewbacca alakú tátika, ami megmondja a jövőt. Sara kapta ajándékba Dwighttól, és úgy tűnik, épp annyira jó tanácsokat ad, mint Papír-Yoda. Cefetül rejtélyes!
Tommy, Kellen és Harvey ráállnak az ügyre. És amikor aztán egyre többen észlelnek „parán-normális tevékenységet” Dwight részéről (vagyis amikor Dwight Yoda nélkül van, és MEGDÖBBENTŐEN normálisan viselkedik), a fiúk ÚJABB megoldandó rejtéllyel találják szembe magukat. Minél mélyebbre ásnak, annál valószínűtlenebbnek tűnik, hogy valaha is viszontlátják Papír-Yodát…!

Amerikai borító
Rick Riordan - Athéné élete
Amíg a sors össze nem hozta egy robbanó szoborral, Annabeth biztos volt benne, hogy nagy meglepetés nem érheti már az életben.
Annabeth a rómaiak táborában végre megtalálja elveszett szerelmét, Percyt, de nem sokáig élvezhetik az egymásra találás örömét, mert menekülni kényszerülnek. Ráadásul Nico az óriások fogságába kerül, és már csak napjai vannak hátra… Gaia ébredezik, Annabeth-re pedig egy magányos küldetés vár: követnie kell Rómában Athéné jelét. Ami lehet, hogy a halálba vezeti…









Rachel Renee Russell - Bálkirálynő - egy nem túl boldog randiguru meséi - Egy Zizi naplója 6.

Szeret! Nem szeret! Szeret!

NEM szeret?!! JAJ NE! Kezdem elölről...

Nikki, úgy tűnik, nem maradt több virág!

Niki Maxwell: Honnan tudod, hogy egy fiút érdekelsz?

El akar kísérni az év legnagyobb bulijára

(Még tökre van idő rákérdezni.)

(JUJJ!!! – Mi van, ha nemet mond?)

(JUJJ!! – Mi van, ha MacKenzie-vel megy?)
Nikki izgatottan készül első randijára Brandonnal, de szép terve füstbe megy. A fiú, aki az iskolában figyelmes vele, állandóan fura SMS-ekben rázza le. Sikerül-e megmenteniük a barátságukat, hogy az év legnagyobb eseményén, a Szívek Táncán együtt bulizhassanak? Rázós ügy, amit MacKenzie mindig szívesen tovább bonyolít.


A magyar borító
Nathalie Somers - Vakáció, szívfájdalom, Irish love - Lányok regénye 4.
A négy barátnőre a nyelvtanulás és a bébicsőszködés mellett számos kaland vár.
Hogyan lesz a színjátszáshoz vonzódó Chiarából énekesnő?
Mi bírja rá a víziszonnyal küzdő Maëlle-t, hogy vitorlásversenyen induljon?
El tudja-e felejteni Lily a bánatot, amit Adrien hallgatása okoz?
Mélisande nem a tűzzel játszik-e, amikor kikezd a vonzó, de nyugtalanító Clément-nal?







Ezzel a magyar borítóval fog
megjelenni a könyv a boltokban
Molly McAdams - Hamvakból
Cassidy Jameson, miután hatéves korában elvesztette apját, egyetlen férfiban képes megbízni: legjobb barátjában, Tylerben. Nem csoda, hogy amikor a fiú más városba megy egyetemre, Cassi vele tart. Azt azonban álmában sem gondolja, hogy beleszeret új szobatársukba, Gage-be, az észveszejtően helyes texasi srácba. Hogy hol itt a bökkenő? Tyler és Gage unokatestvérek.
Gage Carson alig várja, hogy összeköltözzön unokatestvérével, Tylerrel. Azt sem bánja, hogy Ty nem egyedül szeretne beköltözni, hanem a titokzatos barátjával, akiről Gage számtalan történetet hallott… egészen addig, amíg a világ leggyönyörűbb lánya ki nem pattan az unokatestvére Jeepjéből. Van valami Cassiben, ami olyan hatást gyakorol Gage-re, hogy úgy érzi, mindenét odaadná neki. A gond csak az, hogy Tyler figyelmezteti: még ránézni se nagyon merjen Cassire.
Bár nem lenne szabad, egy tánc során Cassi és Gage milliméterekre kerül az érintéstől, amire mindketten vágynak. Cassi azonban egy súlyos csapás után Tyler karjaiba menekül, és hamarosan választásra kényszerül: szembenéz múltja démonjaival… vagy felégeti a hidat, amely a Gage-dzsel közös jövő felé vezet.

Szintén magyar borító, bár
nem sokban különbözik az
amerikaitól, mindössze a feliratok
nyelvében
Sarah J. Maas - A tűz örököse - Üvegtrón 3.
A bűntudattól és haragtól gyötört Celaena képtelen lenne Adarlan királyáért egy csepp vért is kiontani. Nincs más választása, fel kell vennie ellene a harcot…
A Tündérkirálynő talán segít neki elpusztítani a királyt, de ennek ára van. Celaena egyszerre küzd sötét emlékeivel és a szíve is majd megszakad egy kilátástalan szerelem miatt. Tudja-e így teljesíteni az alkut és képes-e az egykor erős és hatalmas terraseni királyság élére állni? Talál-e segítőtársakat?











Az eredti, amerikai borító
Tamara Webber - Ahol te vagy - Sorok között 2.
Graham Douglas rögtön odavolt Emma Pierce-ért, amint legutóbbi filmje forgatásán megismerkedtek, ám a lányt a szupersztár Reid Alexander szemelte ki magának. Miután Graham minden tőle telhetőt megtett, hogy ne szeressen bele Emmába a forgatás alatt, kap még egy esélyt, amikor véletlenül összetalálkoznak New Yorkban, és ezúttal ki is akarja használni a lehetőséget.
Emma Pierce feláldozta ígéretes hollywoodi karrierjét, hogy átlagos lányként élhessen. Azt hitte, úrrá lett érzésein a két ellentétes fiú iránt, akik legutóbbi filmje forgatásán vetélkedtek a szívéért, ám a sors egy manhattani kávézóba sodorja, ahol szembe találja magát azzal a sráccal, aki még mindig hiányzik neki.
Brooke Cameron épp most élt túl egy három hónapos forgatást az irtó vonzó, irtó arrogáns exével: Hollywood ügyeletes szépfiújával. Idősebb és bölcsebb fejjel Brooke most jó barátját, Grahamet szemelte ki magának, és csak egyetlen akadály áll az útjában: Emma, az a lány, akit Graham nem bír elfelejteni.
Reid Alexander egyetlen szóval össze tudja foglalni az életét: unalmas. Nem sok tennivalója akad az interjúkon, fotózásokon és legutóbbi filmje premierjén kívül. Szüksége van valami elfoglaltságra, de arra álmában sem gondol, hogy még mindig morcos exével fog összeállni, és közös erővel próbálják meg elérni a céljukat: Graham és Emma szakítását.

Magyar borító
Richard Paul Evans - Vadászat Jáde Sárkányra - Michael Vey 4.

Michael, Taylor, Ostin és az Elektroklán többi tagja Kínába utazik, hogy megkeressék a lányt, akinek talán sikerült felfedeznie, miért is váltak Michael és a barátai elektromossá. Lin Julung, más néven a Jáde Sárkány valódi csodagyerek, az IQ értéke magasabb még Einsteinénél – vagy éppenséggel Ostinénál is.
Hatch azonban megelőzte őket, és az Elgen immár fogolyként őrzi a lányt a tajvani Elektrostar erőműben. A Hang most azt kéri Michaeltól és az Elektroklántól, hogy menjenek Tajvanba, szabadítsák ki, mielőtt Hatch valóra válthatná az elektromos gyerekekből álló hadseregről szőtt nagyszabású álmait.
Megindul hát a vadászat a Jáde Sárkányért, versenyt futva az idővel!





Magyar borító
Jessica Park - Celeste bolondulásig - Flat Out Love 3.
A végzős gimnazista Celeste Watkins számára minden egyes nap brutális bátorságpróba. És Celeste nagyon fél. Elszigeteltté válik, mert túlságosan okos, a beszéde túlságosan modoros, viselkedése pedig túlságosan eltér az átlagostól, ezért úgy érzi, nem marad más választása, mint direkt távol tartani magát mindenkitől.
De az egyetem felszabadíthatja, nem? Ha kibírja ezt a borzalmas utolsó évet a gimiben, akkor talán minden rendben lesz. Ha sikerül találnia csak egyetlen embert, aki mentőkötelet dobhat neki, akkor talán, talán nem lesz baj.
Justin Milano, a másodéves, szintén különc egyetemista lehet talán az a személy, aki kicsalogatja Celeste-et magányos világából. Talán megmentheti a lányt… legalábbis ha Celeste elfogadja a segítségét.
Ha összefognak, talán jó páros lehetnek. Ha összefognak, talán megmenthetik egymást. És ha összefognak, talán megmenthetnek egy másik párost is: két embert, akikről Celeste tudja, hogy teljes szívből, szenvedélyesen, bolondulásig szeretik egymást.

Magyar borító
Colleen Hoover - Helló, Hamupipőke! - Reménytelen 2.5
Egy véletlen találkozás a sötétben pont elég ahhoz, hogy a tizennyolc éves Daniel és a véletlenül belé botló lány szerelmet valljon egymásnak. A románc azonban feltételekhez kötött: megállapodnak, hogy csupán egy órán át tart, és csak úgy tesznek, mintha.
A hatvan perc elteltével a lány éppúgy válik köddé, mint Hamupipőke. Daniel pedig igyekszik meggyőzni magát arról, hogy a történtek csak azért látszottak tökéletesnek, mert eljátszották az egészet. Ilyen csak a tündérmesékben szokott történni, ugye.
Egy évvel és egy boldogtalan kapcsolattal később viszont már kénytelen hinni benne, hogy létezik szerelem első látásra – hiszen találkozik Six-szel, a furcsa nevű lánnyal, akinek még furcsább a személyisége. Daniel számára sajnos az igaz szerelem megtalálása nem jelent egyet a happy enddel. Sőt, talán távolabb is visz tőle.
A múlt elképesztően sötét titka vajon képes-e árnyékot vetni Daniel és Six egyetlen esélyére, hogy megmentői legyenek?

Egyelőre ennyi, de ez még nem az összes könyv, csak egyszerűen végtelen hosszú lenne a bejegyzést, ha mindet felsorakoztatnám itt, így egy másik alkalommal a maradék, kiadásra váró műről is hozok információkat. További szép napot! :)

Az összes, hamarosan megjelenő vagy már előjegyezhető könyv megtalálható ITT!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése