2015. december 29., kedd

Tea Book Tag

Ilyen hideg és fagyos időben egy könyvmoly el sem tudna képzelni jobb időtöltést, mint egy forró teával, és egy könyvvel bekucorodni az olvasókuckójába, és belevetni magát egy újabb történetbe. Ebben a tag-ben a teafajtákhoz passzoló regényekről esik szó, hogy legközelebb biztos a könyv hangulatához illő ital párosuljon. Köszönöm szépen John-nak, hogy kihívott, töltsem ki én is a kérdéssort! :)

1. Instant Tea – A legrövidebb könyv, amit tavaly olvastál
Húha, ez egy jó kérdés, mert ritkán olvasok rövid könyveket, valahogy természetellenesen vonzódom a vastag gerincű társaikhoz. De ha jól emlékszem, akkor tavaly olvastam Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője című könyvét, és az igencsak vékonyka.

2. Zöldtea – Egy könyv zöld borítóval
A zöld borítóról mindig Stephen Chobsky: Egy különc srác feljegyzései című könyve ugrik be, ugyanis az a rikító szín örökre beleégett a retinámba. Egyébként, most eszembe jutott, hogy az is elég vékony. De nem, az teljesen biztos, hogy idén került hozzám. *gondolkodó fej*

2015. december 28., hétfő

Karácsonyra kapott könyveim

Mint minden évben, idén karácsonykor is a könyvek domináltak a kapott ajándékok között, aminek én kifejezetten örülök. :) Ebben a bejegyzésben pedig szeretném bemutatni Nektek, mik is az én legújabb ,,drágaszágaim".
Igen, kaptam egy I'm not addicted to books,
we're in a committed relationship
feliratú bögrét is. :D

Kerstin Gier: Silber - Az álmok első könyve (Silber trilógia 1.)

Ez vajon tényleg lehetséges?
Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három barátja tényleg léteznek. Liv nemrég iratkozott be abba az iskolába, ahová ők is járnak. Tulajdonképpen egészen kedvesek. De ami igazán ijesztő – még az éjszakai temetőknél is sokkal ijesztőbb –, az az, hogy a fiúk olyan dolgokat tudnak Livről, amiket nappal soha nem ejtett ki a száján – álmában viszont igen.
Hogy miképpen, az tökéletes rejtély Liv számára, de egy jó kis rejtélynek Liv még soha nem tudott ellenállni…
„Egy lányregény, amit akár 35 évesen is élvezhetünk. És akinél túl gyorsan elrepült ez a négyszáz oldal, annak üzenem: két további kötet van előkészületben.” – Karin Wehrheim, SWRI
„Vicces, izgalmas és romantikus… mi mást akarhat egy nő?!” – Anja S.

Ezt a könyvet anyáéktól kaptam, talán 3. lehetett a kívánságlistámon. Kerstin-től Már olvastam az Időtlen szerelem trilógiát, ami egyből levett a lábamról, így amint meghallottam, hogy újabb könyve fog megjelenni, tudtam, hogy nekem ez KELL. (Az Időtlen szerelem trilógiáról értékelést is írtam: Rubinvörös, Zafírkék, Smaragdzöld)

2015. december 26., szombat

Boldog karácsonyt!

Bár ma van az utolsó napja karácsony ünnepének, szeretném kihasználni az alkalmat, és békét, boldogságot és természetesen sok-sok szuper könyvet kívánni Nektek a mai napra. Remélem hasonlóképp telt 24-25.-e is. :)
Ez a blog első karácsonya, én pedig határozottan nem voltam elég felkészült, hogy ezt kellőképp megünnepeljem. :'D Túlságosan el voltam foglalva, hogy hipersebességgel kikúráljam magam abból a fránya vírusból, ami így a legjobbkor, pont az ünnepek előtt letámadott. És persze gőzerővel készültem az év azon 2 napjára, amikor mindenkit láthatok a nem kis létszámú családomból. Viszont mindenképp várható egy összegző bejegyzés a kapott könyveimről, remélem, ez egy picikét kárpótol majd Benneteket.

Szóval lényeg a lényeg, bulizzatok még egy jót ma a családdal, barátokkal, egyetek sok bejglit és vegyétek elő a poros társasjátékokat is. ;) Boldog karácsonyt mindenkinek!

2015. december 23., szerda

Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem - A halál szépséges szolgálólányai #1

Ezt a könyvet is a Book Bloggers'Challenge keretében olvastam, köszönöm szépen Ladybird-nek, hogy felhívta a figyelmem erre az izgalmas regényre!
A fülszöveg határozottan figyelemfelkeltő, bár szerintem kicsit hajaz az Üvegtrón sorozatra. Elhúzza az orrunk előtt a harcos amazon és a bonyodalmas szerelem mézesmadzagát, kétszer is dobálózik az intrika szóval (elvégre ez mennyivel menőbb már, mint a jó magyaros, cselszövés szó) és még titokzatos istenségeket is behoz a képbe. Ez látszatra egy izgalmas könyvnek ígérkezik. De vajon tényleg az?


Forrás
FIATAL, GYÖNYÖRŰ ÉS HALÁLOS
A késő tizenötödik században Mortain, a halál istene, kiválasztja a fiatal Ismae-t, hogy legyen a szolgálója és orgyilkosa. Egy távoli szigeten álló kolostorban a többi hozzá hasonló lánnyal együtt megtanulja a ravasz hadviselés és nőies művészetek minden fortélyát, így semmi nem akadályozhatja abban, hogy teljesítse küldetését, és végrehajtsa a halál istenének parancsait. 
A kolostor a válsággal küzdő bretagne-i udvarba rendeli a lányt, ahol a gyanakvó nemes, Gavriel Duval szeretőjének szerepét kell eljátszania. Ismae-nek itt meg kell tapasztalnia, hogy nincs felkészülve nemcsak az intrikák és árulások játszmáira, hanem a szívét fenyegető új érzelmekre sem. Képes lesz elhárítani a hercegségre leselkedő veszélyt? Fel tudja deríteni az árulónak hitt Duval valódi szándékait? Mert hogyan tölthetné ki a Halál bosszúját egy olyan emberen, aki – bármennyire küzdött ellene – meghódította a szívét?

LaFevers könyve szövevényes, kifinomult, veszélyekkel teli történet. Minden sora inspirálja a képzeletet: a gyilkosság és az irgalom harca, megfűszerezve intrikával, mérgekkel, szerelemmel, finom csábítással és szenvedéllyel. De végül megmutatkozik a helyes út?

2015. december 5., szombat

Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában - Smith gimi #3

Imádom Marni regényeit, mégis félve kezdtem neki ennek a könyvnek. Az előző kötetek során kialakult Chelsea iránti ellenszenvem nagyon erős volt, erre most kapunk egy olyan történetet, amiben ő a főszereplő. Meg kell mondjam, sok minden átértékelődött bennem.

Nincs olyan szitu, amit Chelsea Halloway ne tudna megoldani! Elvált szülők? Nem probléma. Az expasija belezúgott a gimi legbénább csajába? Csak idő kérdése, és észre téríti a srácot. De azzal még a rettegve bálványozott Menő-királynő sem tud mit kezdeni, hogy a szülei egy évre Kambodzsába (!) küldik tanulni, egy rakás stréber fősulis közé. A társai hígagyú libának tartják, ráadásul a tanára egy drogbáró fogságába kerül. Most Chelsea-re vár, hogy megszervezze a mentőakciót, és kijuttassa a csoportot az országból − lehetőleg élve. Még azt az idegesítő(en szexi és szuperokos) Houstont is, aki az beszólásaival az őrületbe kergeti.

Eredeti cím: Notable
Sorozat: Smith gimi
Megjelenés éve hazánkban: 2015
Eredeti megjelenés: 2013
Kiadó: Móra Könyvkiadó
Kiadói sorozat: LOL