2018. szeptember 23., vasárnap

Tarryn Fisher: F*ck Love - Kapd be, szerelem!

Ez a bejegyzés a Prológus Colleen Hoover & Tarryn Fisher projekthetének keretein belül látott napvilágot. A könyvért hálás köszönet a Könyvmolyképző Kiadónak!
Milyen is az, amikor az ember csak és kizárólag a borítója miatt olvas el egy könyvet? Veszélyes. Én is beleestem ebbe a csapdába a F*ck Love esetében, ugyanis annyira megtetszett az egyedi grafika a könyv elején, hogy semmi más nem érdekelt a regénnyel kapcsolatban, csak, hogy ott csücsüljön a polcomon és gyönyörködhessem benne. Tarryn Fisher könyveit általában szeretni szoktam, mint ahogy azt a Kihasznált alkalomról írt bejegyzésemben is kifejtettem, de ezúttal még engem is értek meglepetések.

Helena Conway szerelmes lesz.
Akaratlanul.
Észrevétlenül.
De nem véletlenül. Kit Isley pontosan az ő ellentéte – rejtélyes, fékezhetetlen és a legkevésbé sem óvatos. Mindez akár remekül is alakulhatna…
Ha nem Helena legjobb barátnőjével találkozgatna. Helena kénytelen dacolni a szívével, helyesen cselekedni, és másokra is gondolni.
Egészen addig, amíg fittyet nem hány az egészre.
Tarryn Fisher, New York Times sikerkönyves szerző lehet, hogy vagányabb nálad, de ezt nem dörgöli az orrod alá. Az első diplomáját a Roxfort Varázsló és Boszorkányképző Szakiskolában szerezte. Az emberi természet nagy tisztelője, egy hús és vér gonosz, mégpedig a Mardekár házból. A szíve sötét, de az olvasóit azért kedveli. Jelenleg Washingtonban él fiával és lányával.
Az év legizgalmasabb regénye a női útkeresésről és a szerelemről.

Eredeti cím: F*ck Love
Megjelenés éve hazánkban: 2018
Eredeti megjelenés: 2015
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadói sorozat: Rubin Pöttyös
Oldalszám: 328

2018. szeptember 22., szombat

Tarryn Fisher: The Opportunist - Kihasznált alkalom - Szeress, ha hazudok is #1

Ez a bejegyzés a Prológus Colleen Hoover & Tarryn Fisher projekthetének keretein belül látott napvilágot. A könyvért hálás köszönet a Könyvmolyképző Kiadónak!
Tarryn Fisher neve nem volt számomra ismeretlen, olvastam tőle (Colleen Hoover közreműködésével) a Never Never című történetet, így kíváncsi voltam más regényeire is. Plusz pontként szólt mellette, hogy a Prológus tagjai közül többen esküdöztek rá, hogy ez egy tényleg jó romantikus, még Cersei, aki pedig általában nem rajong az ilyesfajta könyvekért, is szerette. Szóval gondoltam, miért ne adjunk neki egy esélyt, ártani nem árthat.

Olivia Kaspen éppen most jött rá, hogy volt barátja, Caleb Drake elveszítette az emlékezetét. A lány eddig is azzal tett szert kétes hírnévre, hogy előnyt kovácsol a helyzetekből. Most pedig döntenie kell, milyen messzire hajlandó elmenni az ex visszaszerzéséért. Miközben Olivia valódi énje és a nem túl dicső közös múltjuk titokban tartásával birkózik meg, akadályt jelent Caleb kattant új barátnője, Leah Smith. A két bestia őrült versengésbe kezd egy olyan férfiért, aki nem emlékszik egyikükre sem. Oliviának viszont hamarosan szembe kell néznie hazugságainak következményével…

Eredeti cím: The Opportunist
Megjelenés éve hazánkban: 2014
Eredeti megjelenés: 2012
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadói sorozat: Rubin Pöttyös
Oldalszám: 278

2018. szeptember 18., kedd

Collen Hoover: It Ends with Us - Velünk ér véget

Ez a bejegyzés a Prológus Collen Hoover & Tarryn Fisher projekthetének keretein belül látott napvilágot.
Még 2 évvel ezelőtt kaptam a könyv angol verzióját karácsonyi ajándékként Zsebitől, így a Prológus Colleen Hoover & Tarryn Fisher hetére már pont idejét láttam, hogy végre elolvassam, elvégre jobb később, mint soha. Ráadásul a borítója is hihetetlenül tetszett, illetve az is a könyv mellett szól, hogy eddig akárhány regényt olvastam az írónőtől, egyikben sem csalódtam, így izgatottan vetettem bele magam ebbe a történetbe is.

Néha az okozza a legtöbb fájdalmat, aki szeret.
Lilynek nem ment mindig könnyen a sora, de annál keményebben dolgozott, hogy olyan életet élhessen, amilyenre vágyik. Elhagyta a Maine állambeli kisvárost, ahol felnőtt; egyetemet végzett, és Bostonba költözött, ahol saját vállalkozásba kezdett. Amikor szikrázni kezd a levegő közte és a jóképű idegsebész, Ryle Kincaid között, Lily életében hirtelen minden túl szép lesz ahhoz, hogy igaz legyen.
Ryle magabiztos, makacs, kicsit talán arrogáns is, de emellett érzékeny, okos, és Lily a gyengéje – bár a kapcsolatoktól való viszolygása aggodalomra ad okot.
Lilyt mégsem csak az új kapcsolata foglalkoztatja. Rengeteget gondol Atlas Corriganre is – az első szerelmére, aki a hátrahagyott múltjához köti. A fiú, aki lelki társa és védelmezője volt, most újra feltűnik a színen, veszélyeztetve ezzel mindent, amit Lily és Ryle együtt felépített.
Ebben a merész és mélyen személyes regényben Colleen Hoover szívszorongató történetet tár elénk, ami új, izgalmas utakra vezeti őt magát mint írót is. A Velünk véget ér felejthetetlen mese a szerelemről, amiért nagy árat kell fizetni.
Add át magad a reménynek!

Eredeti cím: It Ends with Us
Megjelenés éve hazánkban: 2017
Eredeti megjelenés: 2016
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadói sorozat: Rubin Pöttyös
Oldalszám: 424

2018. szeptember 13., csütörtök

Kiersten White: Természetfölötti - Paranormalcy #1

Ez a bejegyzés a Prológus Tündérek hetének keretein belül látott napvilágot. A könyvért hálás köszönet a Könyvmolyképző Kiadónak!
Nem titok, hogy mennyire imádom a fantasy és no meg persze a vörös pöttyös könyveket, így eléggé szemezgettem a könyvvel, amikor friss megjelenés volt. Idő közben elfelejtődött és „fontosabb” olvasmányok keresztezték az utam, azonban a héten a Prológussal tündéres hetet tartunk, így úgy gondoltam, poroljuk le a TBR lista régebbi szekcióját és lássuk, milyen is a Természetfölötti.

Vámpírok.
Látom, amit ti nem láttok.
Vérfarkasok.
Megtalálom, ami rátok vadászik.
Tündérek.
Megvédelek benneteket.
Alakváltók.
Most én sem tudlak megvédeni titeket.
„A Paranormalcy engem is teljesen elcsábított. Evie-ért két szexi paranormális lény verseng és mindketten győznek: az egyikük Evie szívét, a másikuk viszont az enyémet nyerte meg.” (APRILYNNE PIKE, a Wings c. New York Times bestseller szerzője).
„Pergő, mozgalmas történet, száguld, akár egy hullámvasút. Nem maradt hiányérzetem: vagány, szellemes, de helyenként félelmetes is. Egyszerűen imádom!” BECCA FITZPATRICK, a Csitt, csitt c. bestseller szerzője
Hi, Evie vagyok és tulajdonképpen teljesen normális. Legalábbis mindig ezt hittem magamról, leszámítva, hogy a legjobb barátnőm sellő, a volt barátom pedig tündér. Annyit még hozzátennék az igazsághoz, hogy én vagyok az egyedüli a világon, aki felismerem a paranormális lényeket, akárhogy álcázzák is magukat. Ezért is dolgozom a Nemzetközi Paranormális Ellenőrző Hivatalnál. Ennyit akkor a normalitásról. De aztán bejött Lend a képbe. Iszonyú helyes srác, nagyon figyelmes, egyébként alakváltó. Felbolygatta az egész eddigi kis életemet, nem beszélve egy sötét jóslatról, amely egy az egyben rám illik. Pedig én egyáltalán nem vagyok gonosz, csak valami félreértés lehet az egész. Utána kell járnom: tudni akarom végre, hogy ki is vagyok valójában, de a legfontosabb: Nem akarom Lendet elveszíteni!

Eredeti cím: Paranormalcy
Megjelenés éve hazánkban: 2014
Eredeti megjelenés: 2010
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös
Oldalszám: 354