2015. május 29., péntek

Leiner Laura - Szent Johanna gimi sorozat - Alternatív befejezés #2

Az interneten böngészve rendkívül szerteágazó véleményeket találhatunk a sorozatról. De az olvasók mégis 2 fő csoportra oszlanak: SZJGer-ekre, akik szívből imádják a könyveket, és hater-ekre, avagy gyűlölködőkre.



Én igazából valahol a kettő között helyezkedem el. Nem estem hasra a történettől, de mint lánynak, egy kicsit az én szívemet is megérintette a két szerelmes egymásra találása. Egyszerolvasós regénynek mindenesetre megfelel.

Amit mindenképp megváltoztatnék a cselekményben, az a rendkívül hosszú huza-vona Reni és Cortez között. De most komolyan. 2 és fél év. Ennyi ideig ültek egymás mögött nap mint nap, és bámulták a másikat nyakig szerelmesen, de egyikük sem kapcsolt: Hoppá, mi lenne, ha odamennék hozzá és elhívnám moziba? Nem. Vártak a másikra, hátha megteszi az első lépést.

A szereplők közül Renit formálnám át egy kicsit. Egy-két önbizalom-elixírt szívesen megitatnék vele. Az tény, hogy bizonyos mértékig a szerénység és az önbizalomhiány egészséges és szükséges. De nem ennyire! Szegény lányt teljesen elnyomják, és a Cortezzel való kapcsolata elején rendszeresen megkérdőjelezi magát, hogy felér-e a fiúhoz.
Azt viszont szerettem benne, hogy ő is él-hal a könyvekért, és (sok mai fiatallal ellentétben) szokott tanulni. Rendkívül erényes tulajdonságok.

A sorozat vége utáni jövőjüket úgy képzelem el, hogy továbbra is Franciaországban éldegélnek, miután Reni befejezi az egyetemet, Cortez megkéri a lány kezét. Renáta munkát vállal valami könyvkiadónál, újdonsült férje pedig egy fordítással foglakozó cégnél helyezkedik el. Vagy ez így túl idilli? Talán. De a való életben annak is kicsi a valószínűsége, hogy az iskola legnépszerűbb sráca első pillantásra beleszeret egy eltiport nebáncsvirágba. Vagy túl kishitű lennék? Meglehet.


Mondd el Te is, szerinted mi történt a befejezés után, vagy min változtattál volna az író helyében! A véleménynyilvánításról további információkat Az oldal működése menüpontban találsz. Az Alternatív befejezés rovatról pedig ITT olvashatsz még.

2 megjegyzés:

  1. Ez a kedvenc bejegyzésem, mert szeretem a SZJG-t :) Szerintem is hasonlóan történne mint, ahogy te leírtad talán annyit, hogy Cortez nem fordítással foglalkozna hanem egy légitársaságnál dolgozna. Esetleg jó lenne tanárnak is. :) Én legalábbis elfogadnám. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm... Nem is rossz ötletek! Cortez mint tanár :D Ebből csak 2 dolog sülhet ki: vagy mindenki igyekszik, tanul, hogy lenyűgözze a tanár urat, vagy mindenki megbukik, mert egész órán utána caorgatták a nyálukat. ;)

      Törlés