2018. augusztus 29., szerda

Kasie West: Szívességből szerelem

Ez a bejegyzés a Prológus Back to School hetének keretein belül látott napvilágot. A könyvért hálás köszönet a Menő Könyvek kiadónak!
Amikor megérkezett hozzám a Menő Könyves csomagom benne a Kasie West könyvekkel, a Szívességből szerelem volt, ami inkább lázba hozott, mivel arról eddig túlnyomóan pozitív visszajelzéseket hallottam. Mégis A távolság relatívval kezdtem az olvasást, mivel az a regénye az írónőnek hamarabb jelent meg, így gondoltam haladjunk kronológiai sorrendben. Nem titok, hogy az a könyv eléggé elvarázsolt, így már alig vártam, hogy ezt a történetet is elkezdhessem.

Giával az iskolai bál kezdete előtt fél órával szakít a pasija, ezért kétségbeesésében vakmerő lépésre szánja el magát. Arra kér egy vadidegen srácot, játssza el egy estére, hogy járnak. A terv egyszerű: két óra, pár kegyes hazugság a barátnőknek. A baj csak az, hogy Gia nem tudja kiverni a fejéből a helyes ismeretlent. Aztán az élet úgy hozza, hogy viszonozhatja a szívességet … Tényleg egyre fontosabbak lesznek egymásnak, vagy kamu az egész? Alapulhat-e bármi is hazugságon? Mit gondolnak majd a barátnői, ha kiderül az igazság? Tényleg ennyire számít, hogy ki mit gondol?
Kasie West szellemes és csodálatosan romantikus regényének főhőse egy hirtelen ötlet miatt óriási galibába keveredik, és az élete fenekestül felfordul. Vajon sikerül újra megtalálnia a szerelmet, és azzal együtt önmagát is?

Eredeti cím: The Fill-In Boyfriend
Megjelenés éve hazánkban: 2017
Eredeti megjelenés: 2015
Kiadó: Menő Könyvek
Kiadói sorozat: -
Oldalszám: 304


Az első dolog, ami meglepetésként ért, az a stílus szinte teljes megváltozása. Ennek nem kéne mondjuk meglepőnek lennie, ugyanis a két könyv megjelenése között eltelt két év között volt ideje gyakorolnia Westnek. Én azonban sajnos nem pozitív változásokat éreztem. Olvasás közben többször volt olyan érzésem, mintha Wattpadon egy kezdő író sztoriját görgetném. A párbeszédek több helyen egyáltalán nem voltak életszerűek, vontatottnak és kínosnak hatottak. A leírások is úgy érződtek, mintha egy mindennapi beszélgetésből ragadták volna ki őket, gyakran mellőzték az írói beavatkozás nyomait, a költőiségnek nyomát sem láttam. Lehet, hogy elfogult vagyok, és még nem tudom feldolgozni a tényt, hogy egy általam újonnan megkedvelt író ennyire drasztikusan megváltozott volna, de van egy olyan gyanúm, hogy a fordítók is ludasak a dologban. Míg A távolság relatív-ot Nánási Yvette fordította, addig a Szívességből szerelmen Sándor Alexandra dolgozott. Két ember, két stílus, és valljuk be, egy fordító nagyban befolyásolja, hogy fog hangzani az eredeti szöveg magyarul.

A cselekmény elég semleges érzéseket hagyott maga után. Elég kiszámítható volt, de az apró részletek egy kis változatosságot hoztak bele. Nem volt életem történte, de egyszer el lehetett olvasni. Ami kifejezetten tetszett benne, az a főszereplő lány barátsága volt a kiszemelt srác húgával. Szeretem az olyan történeteket, ahol bár a szerelem csődöt mondott, a barátokra mindig tudunk számítani.

forrás
A szereplőkben kifejezetten tetszett, milyen sokszínű a felhozatal. A művészlélektől kezdve az iskolagyűlés elnökéig többfajta karaktert megismerhettünk a főbb mellékszereplők között.
Gia, bár ő a főszereplője a történetnek, mégsem lopta be magát annyira a szívembe, mint szerettem volna. Főleg a sztori elején tartottam ellenszenvesnek, amikor szinte túlcsordult az önbizalomtól. Aztán természetesen oldalról oldalra egyre jobban megismertük, és kezdtem megbarátkozni vele.
Hayden nagyon aranyos srácnak tűnt, az egyetlen bajom, hogy nem ismerhettük meg őt igazán. Azon kívül, hogy figyelmes, és nem tud mit kezdeni a volt barátnőjével, kicsit több infóra lett volna szükségem, hogy eldöntsem, tényleg kedvelem-e a fiút. Bár a családja igazán kedvesnek tűnt, szóval ő sem eshetett túlzottan messze a fájától.
A kedvenc szereplőm egyértelműen Reb volt, egyrészt, mert az egyik legjobb barátnőmet is így hívják, másrészt pedig ő volt a legösszetettebb karakter a könyvben. Rajta nem lehetett olyan gyorsan és hamar kiigazodni, mint a többieken, és a bizalmát sem lehetett egyik pillanatról a másikra elnyerni. Tetszett, hogy mindig pontosan azt mondja ki, amit gondol, még ha ezzel ellenségeket is szerez, és nem érdekli, hogyan ítélik meg mások.

A Szívességből szerelem nagyszerű egyszer olvasós regénynek, az aranyos romantikus szál biztos szórakozást nyújt az erre fogékonyak számára. Nem egy tökéletes regény, vannak jó és kevésbé pozitív aspektusai, de aki szereti a LOL könyveket, azok ezt a történetet is örömmel fogják olvasni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése