2018. december 22., szombat

Karácsonyi könyves kívánságlistám - 2018


Már mindenki gőzerővel készül a karácsonyra, ami nem is csoda, hiszen két nap múlva már kopogtat a Szenteste. Én is most álltam fel a Télapu című film mellől és jelenleg Frank Sinatra szól a hangszórókból, így az ünnepi hangulatot nálam is kipipálhatjuk. Ennek örömére a mai bejegyzésben egyfajta, a Télapóhoz írt „listámat” mutatnám be nektek, melyen azok a könyvek szerepelnek, amiket szívesen látnék idén a fenyőfa alatt.

Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya (Üvegtrón 6.)

Muszáj Sarah J. Maas-szal kezdenem a listát, mivel ő az egyik legnagyobb kedvenc íróm, így természetes, hogy ha új könyve jelenik meg, nekem az kell, és ez alól nyilván A hajnal tornya sem képez kivételt. És az itt most mellékes, hogy még a sorozat negyedik és ötödik részét sem olvastam még, lényeg, hogy itt legyen a polcomon.

Egy csodálatos birodalom.
Egy kétségbeesett küldetés.
Egy ősi titok.
Chaol Westfall és Nesryn Faliq azért érkezett Antica tündöklő városába, hogy szövetséget kössön a déli kontinens kagánjával, akinek hatalmas serege jelenti Erilea utolsó reménysugarát. De nem ez az egyetlen oka, hogy Anticába utaztak: gyógyírt keresnek Chaol Résvárban szerzett sebeire a legendás Torre Cesmében.
A gyerekként iszonyatos borzalmakat átélő Yrene Towers a legkevésbé sem kíván az ifjú adarlani nemesen segíteni, meggyógyítani meg aztán főleg nem akarja. Csakhogy esküt tett, miszerint segíti az elesetteket – és tartja is a szavát. Azonban Lord Westfallt sötétség kíséri, és Yrene hamarosan rádöbben, hogy a fiú múltja mindkettejüket magával ragadhatja.
A távoli hegyekben harcosok lenyűgöző rukokon szárnyalnak, és az árnyak mélyén régóta várt válaszok lapulnak. Olyan tudás, ami a túlélést jelentheti a világ számára – vagy a végső pusztulást.

Veronica Roth: Elválaszt a sors (Árnyak és jelek 2.)

Az Árnyak és jelekért is odáig és vissza voltam (értékelés ITT), így nem csoda, hogy a folytatást is szeretném megkaparintani.

A sors hozta őket össze.
Most a sors választja el őket egymástól.
CYRA Noavek és AKOS Kereseth életét a sorsuk határozza meg, amit születésükkor jövendöltek meg nekik az orákulumok. A sors elől pedig nem lehet elmenekülni.
Akos beleszeret Cyrába, bár a sors úgy határoz, hogy a lány családjának szolgálatában éri majd a halál. Amikor pedig Cyra apja, a lelketlen zsarnok, Lazmet Noavek, akit mindeddig halottnak hittek, ismét elfoglalja a shotet trónt, Akos úgy hiszi, a végzete már az ajtón kopogtat.
Lazmet barbár háborút robbant ki, amelyet Cyra és Akos bármi áron meg akar akadályozni. Cyra számára ez azt jelenti, hogy talán el kell vennie annak az embernek az életét, akit az apjának hitt, Akos számára pedig azt, hogy talán ő is meghal. A két fiatal életébe azonban váratlan módon szól bele a sors.
Az Árnyak és jelek folytatásában két új hang is megszólal, és Veronica Roth duológiát lezáró könyve így válik a remény, a humor, a hit és a kitartás kórusává.

Amie Kaufman - Jay Kristoff: Illuminae (The Illuminae Files 1.)

Valamikor réges-régen még Zsebi egyik moly.hu-s polcán bukkantam rá erre a könyvre, azóta kívánságlistás volt a regény. De RavenS gondolatolvasói képességeinek hála egy tételt már biztosan kipipálhatok erről a listáról, ugyanis ma kaptam meg tőle az Illuminae egy gyönyörű angol kiadását ajándékba, amit ismételten nagyon szépen köszönök. :D

This morning, Kady thought breaking up with Ezra was the hardest thing she’d have to do.
This afternoon, her planet was invaded.
The year is 2575, and two rival megacorporations are at war over a planet that’s little more than an ice-covered speck at the edge of the universe. Too bad nobody thought to warn the people living on it. With enemy fire raining down on them, Kady and Ezra—who are barely even talking to each other—are forced to fight their way onto an evacuating fleet, with an enemy warship in hot pursuit.
But their problems are just getting started. A deadly plague has broken out and is mutating, with terrifying results; the fleet's AI, which should be protecting them, may actually be their enemy; and nobody in charge will say what’s really going on. As Kady hacks into a tangled web of data to find the truth, it's clear only one person can help her bring it all to light: the ex-boyfriend she swore she'd never speak to again.
Told through a fascinating dossier of hacked documents—including emails, schematics, military files, IMs, medical reports, interviews, and more—Illuminae is the first book in a heart-stopping, high-octane trilogy about lives interrupted, the price of truth, and the courage of everyday heroes.

Claudia Gray: A Thousand Pieces of You (Firebird 1.)

Ez a könyv szintén évek óta kívánságlistás, viszont be kell vallanom, 90 százalékban a borítója miatt. Hihetetlenül jól néz ki a regény, szóval nem is kérdés, hogy helyet kapott a listámon.

Every Day meets Cloud Atlas in this heart-racing, space- and time-bending, epic new trilogy from New York Times bestselling author Claudia Gray.
Marguerite Caine’s physicist parents are known for their radical scientific achievements. Their most astonishing invention: the Firebird, which allows users to jump into parallel universes, some vastly altered from our own. But when Marguerite’s father is murdered, the killer—her parent’s handsome and enigmatic assistant Paul—escapes into another dimension before the law can touch him.
Marguerite can’t let the man who destroyed her family go free, and she races after Paul through different universes, where their lives entangle in increasingly familiar ways. With each encounter she begins to question Paul’s guilt—and her own heart. Soon she discovers the truth behind her father’s death is more sinister than she ever could have imagined.
A Thousand Pieces of You explores a reality where we witness the countless other lives we might lead in an amazingly intricate multiverse, and ask whether, amid infinite possibilities, one love can endure.

Cindy R. Wilson: Paper Girl

Erre a könyvre nem olyan rég bukkantam rá valahol moly.hu-n, és az érdekes fülszöveg, no meg persze a csodaszép borító miatt egyből repült a kívánságlistámra. Mellette szól még, hogy egy részes, mivel már így is túlságosan sok sorozatba és trilógiába gabalyodtam bele idén.

I haven’t left my house in over a year. My doctor says it’s social anxiety, but I know the only things that are safe are made of paper. My room is paper. My world is paper. Everything outside is fire. All it would take is one spark for me to burst into flames. So I stay inside. Where nothing can touch me.
Then my mom hires a tutor. Jackson. This boy I had a crush on before the world became too terrifying to live in. Jackson’s life is the complete opposite of mine, and I can tell he’s got secrets of his own. But he makes me feel things. Makes me want to try again. Makes me want to be brave. I can almost taste the outside world. But so many things could go wrong, and all it takes is one spark for everything I love to disappear…

Ti milyen könyveket látnátok szívesen a karácsonyfa alatt?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése