2016. április 23., szombat

Holly Smale: A lány, aki távolról tökéletes - Geek girl #3 - Geek girl hét #6

Figyelem! Az előző részekre nézve spoilert tartalmazhat!

A Geek girl sorozat első 2 könyve teljesen magával ragadott, egyik jobban, mint a másik. Így hát nagy reményekkel telve kezdtem neki a folytatásnak, ami viszont már annyira nem nyerte el a tetszésemet.

A bestsellerlisták csúcstartója, a díjnyertes GEEK GIRL-sorozat harmadik kötete végre megérkezett! Kattanj rá a lehengerlő humorú stréber-sorozatra!"
Harriet Manners több tényt ismer, mint az átlag. Tudja, hogy New York a legnépesebb város az Egyesült Államokban. Azt is, hogy a hivatalos mottója a „Még feljebb". Tudja, hogy az amerikaiak 27%-a szerint sosem landolt ember a Holdon. De arról fogalma sincs, milyen a modellek élete a Nagy Almában, és hogy a családja hogyan birkózik
meg az új, amerikai élettel. Ahogy azt sem tudja, hogyan „válhat branddé" a New York-i modellekhez hasonlóan. De ami a legfontosabb, azt sem, mi a teendő, ha a nagy romantikus gesztusokat nem a pasijától kapja…
Vajon a stréber lány ezúttal túl messzire megy?
A szupervicces Geek Girls-sorozat új része garantáltan ugyanúgy megnevettet, mint az előző két könyv!

2016. április 22., péntek

Holly Smale: A lány, aki mindig, mindent félreért - Geek girl #2 - Geek girl hét #5


Figyelem! Az előző részekre nézve spoilert tartalmazhat!

Mint egy éhes oroszlán, úgy vetettem rá magam a könyvre, miután sikerült kikölcsönöznöm a könyvtárból. Az első része a sorozatnak nagyon tetszett, és rendkívül kíváncsi voltam, hogy alakul a szereplők sorsa a továbbiakban. Egy biztos, erre határozottan nem számítottam!

Harriet Manners sok mindent tud.
* Az embernek általában 70 000 gondolat fordul meg a fejében naponta.
* A pillangónak négyezer izma van.
* Egy átlagos ember egy tonna ételt fogyaszt el egy év leforgása alatt.
* Strébernek lenni + modellnek = a cuccaidon újabb és újabb graffitik jelennek meg.
A fiúkról viszont egyértelmű, hogy semmit nem tud. Pedig fergeteges tokiói modellútja alatt minden eddig összegyűjtött tudását becserélné, ha csak halványan sejthetné, mit is kezdjen egy bizonyos sráccal…

2016. április 21., csütörtök

Holly Smale: All Wrapped Up - Geek Girl #1.5 - Geek girl hét #4

Figyelem! A sorozat első részére vonatkozóan spoilert tartalmazhat!

Bár ez csak egy kiegészítő-novella a Geek girl sorozathoz, véleményem szerint mégis ez lett a legjobb sztori, amit Holly valaha írt. Nem mondom, hogy nem kiszámítható, de mégis tudott meglepetéseket okozni számomra. Az egész nagyon aranyos és szívmelengető, nekem egyből kedvencemmé vált.

Harriet Manners sokmindent tud a karácsonyról.
Tudja, hogy a Télapó minden évben 91,8 millió kéményen mászik le.
Tudja, hogy Rudolf, a piros orrú rénszarvas majdnem biztosan lány volt.
Tudja, hogy az első műfenyők libatollból készültek.
De ez a karácsony mégis rendkívül különleges Harrietnek, mert 4 nappal ezelőtt megkapta Élete Első Csókját.
Már csak azt kell kitalálnia, hogy mi a következő lépés…
(A fülszöveg saját fordítás.)

Eredeti cím: All Wrapped Up
Sorozat: Geek girl
Megjelenés éve hazánkban: -
Eredeti megjelenés: 2015
Kiadó: Harper Collins Publishers
Kiadói sorozat: -
Oldalszám: 220

2016. április 20., szerda

Holly Smale-ről röviden - Geek girl hét #3

Forrás
Néha nem is gondolnánk, hogy egy-egy írót élete és a könyvei között mennyi-mennyi párhuzam húzható. Ha viszont kicsit jobban beleássuk magunkat az alkotók életrajzába, ezek a dolgok igencsak szembetűnőek lesznek.

Holly-nak igencsak kalandos élete volt, már tinédzserkora óta. Sosem volt egy kifejezetten önbizalomtól duzzadó személyiség, főleg nem fiatalabb korában. Ennek ellenére, amikor betöltötte a 15-öt, egy modellügynökség mégis felfigyelt rá.

Szokatlan arcom van, nem vagyok kifejezetten az a csinos lány, és ők úgy gondolták, hogy rendelkezem valami szokatlannal és elvonttal, amivel dolgozni tudnak.” – nyilatkozta az írnónő egy honlapon, ahol azt is kifejtette, hogy „Pillanatnyilag sok könyv fókuszál olyan női karakterekre, akik sebezhetetlenek és erősek, ami nagyszerű, de én olyan karaktert akartam alkotni, aki mégis sebezhető, így a lányok úgy érezhetik, hogy sok közös van bennük, és a karakterben.

2016. április 19., kedd

Holly Smale: A lány, akit soha senki nem vett észre - Geek Girl #1 - Geek girl hét #2

Már nagyon régóta vágytam rá, hogy elolvashassam ezt a könyvet, viszont úgy tűnt, mintha az Univerzum mindenképp meg szeretett volna akadályozni ebben: a könyvtárban nem találtam, egyik ismerősöm sem birtokolta, ráadásul édesanyám és a nem túl vastag pénztárcám is hevesen tiltakozott egy újabb regény beszerzése ellen. De 2015 karácsonyán rám mosolygott a szerencse, és végre a kezemben tarthattam a hőn áhított kötetet.

Harriet Manners tudja, hogy egy macska fülében 32 izom van, hogy az egy napi járásra lévő hely 27 750 méter messze van, és azt is, hogy egy átlagember naponta 15 alkalommal nevet. Azzal is tisztában van, hogy a denevérek mindig bal irányba repülnek, ha előjönnek az üregükből, és hogy a dinamit egyik alkotóeleme a mogyoró. Azt viszont nem tudja, hogy vajon miért nem kedveli őt senki az iskolában. Így hát, amikor Harrietet felfedezi egy modellügynökség, megragadja a lehetőséget, hogy új emberré váljon. Még akkor is, ha ez azzal jár, hogy ellopja a legjobb barátja álmát, magára vonja ősellensége, Alexa haragját, és újra meg újra hülyét csináljon magából a pofátlanul jóképű modell, Nick előtt. És még akkor is, ha hazudnia kell azoknak, akiket a legjobban szeret. Bár ott van mellette segítőtársnak a mindig lelkes és izgatott apja, meg az überstréber zaklatója, Toby is, mégis egyik divatkatasztrófa követi a másikat, és Harriet lassan rájön, hogy a divat kulisszái között ugyanúgy nem találja a helyét, mint a hétköznapi világban. Vajon sikerül-e stréberből menő csajjá változnia, miután a régi élete szinte már darabokra hullott, vagy mindent elszúr az új életében is?

Geek girl hét bevezető + nyereményjáték

A világ egy érdekes hely, sok mindent nem tudunk még róla. Azt például ,,tudtátok, hogy ha a Mikulás igazi lenne, és a világ mind a 378 millió keresztény gyerekének ki akarná szállítani az ajándékát, akkor a szánjának a hangsebesség 3000-szeresével kellene haladnia, amihez 214200 rénszarvasra lenne szüksége, de a légellenállás és a centrifugális erők hatására a szarvasok és a Mikulás is felrobbanna?” vagy azt, hogy ,,egy órával az előtt, hogy ebédelnünk kellene, az agyalapi mirigyünk elülső lebenye egy adrenokortikortopin nevű, polipeptid tropikus hormont termel, ami stimulálásként és természetes ébresztőként funkcionál?”

Szeretnél még több hasonlóan érdekes tényről olvasni úgy, hogy közben a modellek varázslatos, és nem túl kedves világába is bepillantást nyerhetsz egy geek lány szemén keresztül? Esetleg szívesen megismerkednél Oroszlánsráccal? Ha igen, akkor tarts velünk április 19-22. között, és ismerd meg jobban Holly Smale: Geek girl sorozatát!

2016. április 17., vasárnap

Markus Zusak: A könyvtolvaj

A könyvtolvaj már azóta várólistás volt, mióta megfilmesítették, de valahogy mindig akadt fontosabb, érdekesebb olvasnivalóm. Végül mégiscsak sikerült elolvasnom, köszönhetően S. Beának, aki a Book Bloggers’ Challenge keretében hívott ki.


EGY APRÓ KIS TÉNY: MEG FOGTOK HALNI
1939. A náci Németország. Az ország visszafojtja lélegzetét. A halálnak sohasem volt még ennyi dolga. Liesel, egy kilencéves kislány a nevelőszüleivel él a Himmel utcában. A szüleit koncentrációs táborba vitték. Liesel könyveket lop. Ez az ő története meg a Himmel utca többi lakójáé, amikor a bombák hullani kezdenek.
FONTOS INFORMÁCIÓK
Ez a kis történet egy lányról, egy harmonikásról, néhány fanatikus németről, egy zsidó bokszolóról, és egészen sok lopásról szól.
MÉG VALAMI, AMIT TUDNOTOK KELL: A HALÁL HÁROMSZOR FOGJA MEGLÁTOGATNI A KÖNYVTOLVAJT

2016. április 15., péntek

Bookish Facts About Me - Könyves tények rólam tag

Forrás
Végre 1 éves lett a blog, ezért úgy gondoltam, hogy ideje lenne egy kicsit jobban bemutatkoznom. Youtube-on a booktuberek körében elég népszerű a Bookish Facts About Me tag, amire én Sasha csatornáján leltem rá. Nagyon megtetszett, és gondoltam, miért ne lehetne átvinni blogos verzióba? Így született meg a mai bejegyzés. Most pedig következzék 10 tény az olvasási szokásaimról!

2016. április 11., hétfő

1 éves lett a blog!

Forrás
Sziasztok!
Tegnap végre eljött a várva-várt pillanat, amikor is 1 ÉVES LETT A BLOG!
Pontosan 1 évvel ezelőtt tettem ki az első bejegyzést, és azóta is próbálok aktív maradni. Voltak mélypontok, viszont volt, amikor csak úgy ömlött belőlem a "szó". Viszont a legjobbak mégis Ti vagytok, ugyanis nélkületek nem tudtam volna folytatni, ti voltatok az én motivációm. Szóval jár egy óriási KÖSZÖNÖM mindenkinek.

Néhány adat az elmúlt évről:
- 16 296 összes oldalmegjelenítés
- 44 feliratkozó
- 95 megjegyzés
- 73 bejegyzés
- 354 Facebook like

Reméljük, hogy a következő év is kellemesen fog telni mindenkinek, és jövő ilyenkor megint együtt ünnepelhetjük a blog 2. szülinapját. (Megsúgom nektek, hogy egy kis meglepetéssel is készülök, 1 hét múlva le is rántom a leplet a dologról. ;))

2016. április 9., szombat

Idézetmánia #1 - Cassandra Clare: Mennyei tűz városa

Mint a márciusi zárásban olvashattátok, végre valahára véglegesen befejeztem A végzet ereklyéi sorozatot. Viszont még mielőtt az utolsó könyvet elkezdtem volna, Youtube-on megnéztem Sasha videóját a Lady Midnight-ról, és nagyon megtetszett, ahogy post-itekkel bejelölt részeket a regényben. Elgondolkoztam rajta, hogy vajon mi célt szolgálhatnak a cetlik, miért pont oda ette őket, ahova. Erre nem jöttem rá, viszont én a magam részéről eldöntöttem, hogy azokat az idézeteket fogom velük jelezni, amik valamiért megtetszenek. Hát, ezekből a végén elég sok lett, ezért azt gondoltam, hogy a spoilermenteseket megmutatom Nektek is.


„- Semmi gyilkolászás! – közölte Jordan. – Az a cél, hogy békesség töltsön el. A vér, a gyilkolás, a háború meglehetősen távol állnak a békességtől. Szeretsz mást is?
- A fegyvereket – vágta rá Jace. – A fegyvereket szeretem.
- Kezdem azt hinni, hogy akad némi gond a személyes világképeddel.”

„A hősök sem győzhetnek mindig. Néha veszítenek is, de harcolnak tovább, és mindig talpra állnak. Nem adják fel. Ezért lesznek hősök.”

2016. április 6., szerda

Maria V. Snyder: Méregtan - Méregtan #1

A borító már réges-régen megfogott, de csak most, a várólistacsökkentés keretében jutottam el odáig, hogy a kezembe vegyem a könyvet, mivel mindig akadt valami más, ami aktuálisabb olvasnivaló volt. Viszont jobb később, mint soha, szokták mondani, ez pedig esetemben egy újabb kedvenc könyvet eredményezett.

Koporsószerű sötétségbe zárva nincs körülöttem az égvilágon semmi, ami elterelhetné figyelmemet az emlékeimről. Megöltem Reyadot. Megérdemelte a halált – ám a törvény szerint a tettemért én is halált érdemlek. Ixiában a gyilkosságért kivégzés jár. S most már csak a hóhér kötelére várok. Ám ugyanaz a törvény, amely ítélettel sújt, akár meg is mentheti az életemet. Ixia ételkóstolója, akit arra választottak ki, hogy a Parancsnok egészségét a mérgezett ételektől megóvja, immár holtan hever. A törvény pedig kimondja, hogy a soron következő halálbüntetésre ítélt fogolynak – vagyis nekem – fel kell ajánlani a tisztséget. Merénylet, mágia, megpróbáltatások…

Eredeti cím: Poison Study
Sorozat: Méregtan
Megjelenés éve hazánkban: 2014
Eredeti megjelenés: 2005
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Kiadói sorozat: Vörös pöttyös
Oldalszám: 448

2016. április 2., szombat

Márciusi zárás

Forrás
A tavasz első hónapja számomra a nyugalom jegyében telt. Ebben a hónapban valahogy a suli is lazább volt, így több időm jutott az olvasásra, meg persze minden másra is, többek között a blogolásra.

A hónapom könyvekben:
Könyvet márciusban nem vettem, amit személyes sikerként könyvelek el. (Egyszer nagyon, de nagyon közel voltam egy antikvár Anne Frank naplója megvásárlásához, viszont végül erőt vettem magamon, és otthagytam.)
Viszont annál többre haladtam a saját példányok elolvasásával! A Moly.hu szerint márciusban összesen 11 könyvet olvastam: 2 saját példányt (így ár csak 5 olvasatlan regény várakozik a polcomon), 2 regényt angolul, 1 könyvet az Olvass többet! nemzetközi irodalmi vetélkedő tavaszi fordulójára, 1-et Book Bloggers’ Challenge-re és a Magnus Bane krónikák első 6 részét.

2016. április 1., péntek

Zoe Sugg: Girl Online - Girl Online #1

Ehhez a könyvhöz először nagyon szkeptikusan álltam hozzá. Úgy gondoltam, hogy egy beauty-vlogger kevés ahhoz, hogy jó könyvet írjon. Óriásit tévedtem, ugyanis Penny története abszolút kedvencemmé vált.

A 25 éves Zoe az Y generáció nemzetközi sztárja, aki Zoella néven pár éve indított divat- és sminktanácsadási csatornát a YouTube-on. Korosztályából sok lány őt tekinti legbizalmasabb barátnőjének, akivel fiúkról, családról, suliról és divatról, szerelemről és félelmekről is őszintén lehet beszélni. A Girl Online megdöntötte a megjelenés hetében legjobban fogyó könyv eddig világrekordját, 35 országban vehetik kézbe a rajongók.
Pár megdöbbentő adat Zoelláról:
3 millió Twitter követő, 3.5 millió Instagram követő, 7 millió YouTube feliratkozó, 2 millió Facebook like.
A brit kisvárosban élő Penny Porter úgy akarja legyőzni szorongásos rohamait, hogy blogot indít, és ismeretlenekkel osztja meg érzéseit, gondolatait. GirlOnline álnéven bele is vág, de egy szerencsétlen baleset elrettenti a folytatástól.
Penny és családja a karácsonyt New Yorkban tölti, ahol a lány megismerkedik (és fülig beleszeret) egy izgalmas és sármos zenész srácba. Pár nap alatt megfordul velük a világ, Noah a legjobb dolog, ami Pennyvel történhet, és a lány azonnal világgá is kürtöli újdonsült boldogságát a blogon… csak azt nem sejti, hogy ezzel lavinát indít el, és nemsokára több ellensége lesz, mint ahány barátja…
Vajon megbízhatsz a legjobb barátodban, ha a szerelem a tét? És a szerelmedben, ha a boldogság?