2018. november 23., péntek

Tricia Levenseller: Daugther of the Pirate King – A kalózkirály lánya – A kalózkirály lánya #1

Ez a bejegyzés a Prológus Álomvilágok projekthetének keretein belül látott napvilágot. A könyvért hálás köszönet a Könyvmolyképző Kiadónak!
A kalózkirály lányát tavaly fedeztem fel Goodreads-en, amikor is a kezdőlapot görgetve felfigyeltem a különleges borítójára, ami egyből elvarázsolt. A fülszöveg alapján maga a történet is érdekesnek hangzott, így amikor megláttam, hogy magyarul is kiadják a könyvet, már tudtam, hogy nekem ez kelleni fog. Nem is okozott csalódást a regény, egy újabb kedvencet avathattam személyében.

Bőven lesz még idő, hogy jó alaposan elagyabugyáljam, miután megszereztem, amiért jöttem.
A tizenhét éves Alosa kapitány titkos küldetésre indul, hogy megszerezze a legendás kincshez vezető ősi térképet. Szándékosan elfogatja magát az ellenséggel, ugyanis át akarja kutatni a hajójukat. Alosa könnyedén kifogna a könyörtelen kalózlegénységen, ha nem állna az útjába a fiú, aki elfogta – a meglepően agyafúrtnak bizonyuló és aljas mód jóképű elsőtiszt, Riden. Persze nincs mitől tartani, ugyanis Alosának van néhány trükk a tarsolyában, és egyetlen magányos kalózhajó nem állhat a kalózkirály lányának útjába.
Tricia Levenseller első regénye, A kalózkirály lánya, bővelkedik akcióban, kalandban, romantikában, sőt, még némi varázslat is keveredik a nyílt tengeren játszódó, magával ragadó történetbe.

Eredeti cím: Daughter of the Pirate King
Megjelenés éve hazánkban: 2018
Eredeti megjelenés: 2017
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös
Oldalszám: 288

2018. november 18., vasárnap

Holly Black: A kegyetlen herceg – A levegő népe #1

Ez a bejegyzés a Prológus The Cruel Prince miniprojektjének keretein belül látott napvilágot. A könyvért hálás köszönet a Könyvmolyképző Kiadónak!
Ez a könyv szerelem volt első látásra. Először a BASC egyik angol dobozában találkoztam ezzel a gyönyörűséggel, akkor azon kívül, hogy megjegyeztem magamnak, mennyire tetszik a borítója, nem igazán váltott ki belőlem más reakciót. Amikor viszont láttam, hogy a Könyvmolyképző Kiadó magyarul is megjelenteti a regényt, rákerestem moly.hu-n miről is szól, és egyből tudtam, hogy ez a történet egyenesen nekem íródott.

Persze hogy olyan akarok lenni, mint ők. Gyönyörűek, égi tűzben kovácsolt pengék. Örökké élnek. És Cardan közülük a leglenyűgözőbb. Őt gyűlölöm legjobban. Annyira gyűlölöm, hogy néha még levegőt venni is elfelejtek, amikor őt nézem.
Egy szörnyű reggelen Jude és a nővérei végignézik, ahogy lemészárolják a szüleiket. A félelmetes gyilkos mindhárom lányt elrabolja, és Tündérföldére, a nagykirály udvarába viszi. Jude-ot csúfolják és kínozzák a halandósága miatt, és hamarosan rádöbben, ahhoz, hogy életben maradjon ebben a kiszámíthatatlan, veszélyes új világban, éppolyan okosnak, agyafúrtnak és hamisnak kell lennie, mint maguknak a tündéreknek.
Csakhogy a hatalomhoz vezető lépcsőfokokat sötét árnyak és árulás lengi körbe. Ráadásul szembe kell néznie a dühítő, arrogáns, ám karizmatikus Cardan herceggel. A lehető legóvatosabban kell eljárnia.
A bestsellerszerző Holly Black magával ragadó, a szó minden értelmében varázslatos új YA regénye.
Hagyd, hogy elbűvöljön!

Eredeti cím: The Cruel Prince
Megjelenés éve hazánkban: 2018
Eredeti megjelenés: 2018
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös
Oldalszám: 432

2018. november 11., vasárnap

Dagmar Hoßfeld: Az élet, a szerelem, meg miegymás

Ez a bejegyzés a Prológus Az élet nagy problémái miniprojektjének keretein belül látott napvilágot. A könyvért hálás köszönet a Menő Könyveknek!
A német írók között, úgy tűnik, nagyon népszerű az ifjúsági regények írása. Hoßfeld nagyjából a 120. német írónő, akinek a fiatal közönséget megcélzó könyve a kezembe kerül. Egyeseknek bejön a dolog, másoknak annyira nem, ilyen volt sajnos Az élet, a szerelem meg miegymás is.
Sajnálom, hogy nem igazán nyerte el a tetszésemet a könyv, pedig érdekes történetnek indult.

„Tizenöt éves vagyok. Egészen pontosan egy másodperce. A szívem majd kiugrik a helyéről. Úgy érzem magam, mint mindig. Pontosan ugyanúgy. De hát ez nem lehet! Valami biztosan nem ugyanolyan! Végtére is tizenöt évig dolgoztam azon, hogy tizenöt legyek. Különösen az utolsó év volt nagyon kemény. Tizennégy évesen még gyerek vagy. Legalábbis úgy kezelnek. De tizenöt évesen már majdnem felnőtt vagy. Tehát KELL, hogy legyen valami különbség. A naptárban ott áll feketén-fehéren: ma van április 30-a, a születésnapom. Mától egy teljes évem van, hogy kiderítsem mi a különbség – már ha van egyáltalán.”

Eredeti cím: Mein Leben, die Liebe und der ganze Rest
Megjelenés éve hazánkban: 2018
Eredeti megjelenés: 2013
Kiadó: Menő Könyvek
Kiadói sorozat: -
Oldalszám: 280

2018. november 10., szombat

Holly Bourne: Normális vagyok?

Ez a bejegyzés a Prológus Az élet nagy problémái miniprojektjének keretein belül látott napvilágot. A könyvért hálás köszönet a Menő Könyveknek!
Aki régebb óta követi az oldalt, az láthatta már, hogy az elmúlt időben elég több Menő Könyvek-es regényt értékeltem. Ez annak köszönhető, hogy ahogy nő az iskolában a nyomás, annál kevésbé van energiám egy-egy hardcore több száz oldalas fantasy regénybe belevágni, inkább a könnyed romantikus ifjúsági regények felé fordulok, amikor kikapcsolódást keresek. Így figyeltem fel a Normális vagyok? című regényre is, ami erős pink és sárga borítójával egyszerűen kiabált rám, hogy nézzem meg, miről szól. Ami végül megfogott, az a főszereplő lány egyedisége volt, ezt a bejegyzésben bővebben ki is fejtem, miért ragadta meg ennyire a figyelmem.

Evie egyetlen dolgot akar: normálisnak lenni. Elkezdte az új gimit, ahol senki nem úgy ismeri, mint „a lány, aki becsavarodott”. Bulizni jár és barátokat szerez. Már csak egy tételt kell kipipálnia a listáján, és úgy tűnik, az első randival ez is összejön. De a kapcsolatok bonyolultak – főleg a fiúkkal. Bármelyik lányt képesek az őrületbe kergetni. És ha Evie nem tudja elmondani az igazságot új barátainak, Ambernek és Lottie-nak magáról, hogy birkózzon meg a szerelemmel?
Ha szereted a vicces, szókimondó girl power-könyveket, ez a neked való sorozat!

Eredeti cím: Am I Normal Yet?
Megjelenés éve hazánkban: 2018
Eredeti megjelenés: 2015
Kiadó: Menő Könyvek
Kiadói sorozat: -
Oldalszám: 440