2015. október 19., hétfő

Anne-Charlotte Voorhoeve: Liverpool Street - Borítóleleplezés #1

Mi is az a borítóleleplezés? Lényegében annyi, hogy sok-sok könyves blogger társammal együtt a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában hamarosan megjelenő könyvekről rántjuk le a leplet, néhány plusz információval, és személyes véleménnyel kiegészítve a bejegyzést. Remélem tetszeni fog nektek. J

2015 őszén jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában Anne-Charlotte Voorhoeve gyönyörű regénye, a Liverpool Street. Izgalmas történet családról, hűségről, bűntudatról, szeretetről és mindenek felett a reményről.

1939 tele, Liverpool Street vasútállomás, London. Egy tizenegy éves berlini kislány, Ziska Mangold leszáll a vonatról. Nem akármilyen vonat ez, hanem egyike azoknak, amelyek közel tízezer fiút és lányt menekítettek ki a náci Németországból. Ziska pontosan tudja, mit akar: amint lehet, ki kell juttatnia a szüleit és legjobb barátnőjét, Bekkát is. Ám nem sok ideje marad, a gyilkos háború már előreveti árnyékát. Ziskára egy idegen család, egy idegen nyelv, honvágy és bizonytalanság vár – de egyúttal élete legnagyobb kalandja is. Hét évvel később pedig meg kell hoznia egy nehéz döntést.

Oldalszám: 528
Kötéstípus: kartonált
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Liverpool street
Fordító: Szakál Gertrúd
ISBN: 9789632459950
Olvass bele: http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/6475_liverpool_street.pdf
Jegyezd elő ITT!



A szerzőről:
Az írónő
Anne-Charlotte Voorhoeve német díjnyertes szerző, aki azóta Amerikát is meghódította. Nem csupán regény-, hanem forgatókönyvíró is. Politológiát, amerikanisztikát és történelmet hallgatott Mainzban, ezután dolgozott is a tengerentúlon. Miután hazatért, lektorként helyezkedett el, emellett pedig maga is írni kezdett. Jelenleg Berlinben él, és innen hódítja meg olvasók millióinak szívét.

Véleményem:
A borítóról nem sok mindent tudok, mondani. Átlagos, igényes kinézetet kölcsönöz a könyvnek, utal a korra, ha sokáig gondolkodunk rajta, talán még a történetre is. Vélhetőleg Ziksa 18 éves énje köszön vissza róla, ugyanis kizártnak tartom, hogy egy 11 éves kislány így nézne ki. Összességében nem rossz, azt elérné, hogy levegyem a polcról.J

A fülszöveg alapján, ha már kapható lenne a boltokban, biztos, hogy a kosaramban végezné. Imádom a történelmi, háborús regényeket, főleg, ha női főszereplő szemén át éljük meg a történteket. A kiszabadítás gondolata izgalmat, akciót sugall számomra, a beilleszkedés pedig az akadályok leküzdését. A 7 év elteltével rész pedig pontosan egy olyan, nem tolakodó mézesmadzag, ami arra ösztökéli az embert, hogy megtudja, mi is fog történni akkor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése