2015. december 28., hétfő

Karácsonyra kapott könyveim

Mint minden évben, idén karácsonykor is a könyvek domináltak a kapott ajándékok között, aminek én kifejezetten örülök. :) Ebben a bejegyzésben pedig szeretném bemutatni Nektek, mik is az én legújabb ,,drágaszágaim".
Igen, kaptam egy I'm not addicted to books,
we're in a committed relationship
feliratú bögrét is. :D

Kerstin Gier: Silber - Az álmok első könyve (Silber trilógia 1.)

Ez vajon tényleg lehetséges?
Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három barátja tényleg léteznek. Liv nemrég iratkozott be abba az iskolába, ahová ők is járnak. Tulajdonképpen egészen kedvesek. De ami igazán ijesztő – még az éjszakai temetőknél is sokkal ijesztőbb –, az az, hogy a fiúk olyan dolgokat tudnak Livről, amiket nappal soha nem ejtett ki a száján – álmában viszont igen.
Hogy miképpen, az tökéletes rejtély Liv számára, de egy jó kis rejtélynek Liv még soha nem tudott ellenállni…
„Egy lányregény, amit akár 35 évesen is élvezhetünk. És akinél túl gyorsan elrepült ez a négyszáz oldal, annak üzenem: két további kötet van előkészületben.” – Karin Wehrheim, SWRI
„Vicces, izgalmas és romantikus… mi mást akarhat egy nő?!” – Anja S.

Ezt a könyvet anyáéktól kaptam, talán 3. lehetett a kívánságlistámon. Kerstin-től Már olvastam az Időtlen szerelem trilógiát, ami egyből levett a lábamról, így amint meghallottam, hogy újabb könyve fog megjelenni, tudtam, hogy nekem ez KELL. (Az Időtlen szerelem trilógiáról értékelést is írtam: Rubinvörös, Zafírkék, Smaragdzöld)


Aprilynne Pike: Illúziók (Wings 3.)

Laurel tavaly óta nem találkozott Tamanival; akkor arra kérte a fiút: engedje el. Bár még mindig sajgott a szíve, biztos volt benne, hogy jól döntött, amikor Davidet választotta. De amikor az élet végre visszatér a normális kerékvágásba, Laurel felfedezi, hogy ismét harcolnia kell egy ismeretlen ellenféllel. Újra Tamanihoz kell fordulnia védelemért és jótanácsért, mert az Avalont fenyegető veszély nagyobb annál, mint amit a tündérek valaha is képzeltek volna. Most először Laurel nem lehet biztos abban, hogy ők kerülnek ki győztesen.

Óriási mázlim volt, mivel anyáék szeretetcsomagban rendeltek, és ez volt az ajándékkönyv. A sorozatot pont a 2. résznél hagytam abba valami miatt, aztán már nem jutott eszembe, hogy folytassam. Így most újult erővel, és ezzel a gyönyörű, keményborítós példánnyal fogok megint belevágni a tündérek világának felfedezésébe. :)

Cassandra Clare: Mennyei tűz városa (A Végzet Ereklyéi 6.)

A Végzet Ereklyéi zárókötete 
Erchomai, mondta Sebastian. Jövök.
Árnyvadászok 
A sötétség visszatér az árnyvadászok világába. Miközben minden széthullik körülöttük, Clary, Jace, Simon és a barátaik összefognak, hogy megküzdjenek a nephilimek valaha volt legnagyobb ellenségével: Clary saját bátyjával.
Sebastiant a világon semmi sem győzheti le; – egy másik világba kell talán utazniuk, hogy esélyük legyen? Életek vesznek oda, szerelmeket áldoznak fel, és minden megváltozik a Végzet Ereklyéinek befejező kötetében.

Ezt a kötetet egyik nagynénémtől kaptam. Barátnőm novemberben világosított fel, hogy bármennyire is azt hittem, az 5. rész volt a sorozat zárókötete, nem így volt, azóta kiadták a 6-at, ami már tényleg lezárja Clary és Jace történetét. Így most szegényke egyedül árválkodik a polcomon az 5 testvére nélkül, ugyanis őket anno' még a könyvtárból kölcsönöztem ki.

Sarah J. Maas: A tűz örököse (Üvegtrón 3.)

A bűntudattól és haragtól gyötört Celaena képtelen lenne Adarlan királyáért egy csepp vért is kiontani. Nincs más választása, fel kell vennie ellene a harcot…
A Tündérkirálynő talán segít neki elpusztítani a királyt, de ennek ára van. Celaena egyszerre küzd sötét emlékeivel és a szíve is majd megszakad egy kilátástalan szerelem miatt. Tudja-e így teljesíteni az alkut és képes-e az egykor erős és hatalmas terraseni királyság élére állni? Talál-e segítőtársakat?

Imádom Sarah-t és a könyveit, az Üvegtrón-sorozat az egyik legnagyobb kedvencem, így természetes, hogy ez szerepelt legelső tételként a kívánságlistámon. Már nagyon várom, hogy elkezdhessem, bár kicsit tartok is tőle, ugyanis egyik bloggertársam, Zsebi csalódott a könyvben.

Sarah J. Maas: Az orgyilkos pengéje és más történetek (Üvegtrón 0,1-0,4)

Celaena Adarlan legfélelmetesebb orgyilkosa.
Az orgyilkosok törvényei szerint teljes engedelmességgel tartozik mesterének, de ő senkire sem hallgat, és csak társában, Samben bízik. 
Celaena öt kockázatos küldetésre indul távoli szigetekre és ellenséges sivatagokba, ahol a rabszolgák felszabadításáért küzd, és egyben elégtételt akar venni a kegyetlen királyon. Ám eközben megszegi mestere, Arobynn parancsait, egy ilyen árulásért pedig elképzelhetetlenül súlyos büntetés jár… 
Fedezd fel az öntörvényű hősnő sötét és izgalmas világát, és tudd meg öt fordulatos előzménytörténetben, hogyan kezdődött az Üvegtrón-sorozat legendája!
„A legjobban az tetszett, ahogyan a történetek összefonódnak és eggyé válnak.” – Alice
„Legalább olyan jó, mint a Harry Potter vagy a Csontváros. Fordulatos, akciódús fantasy, hiteles karakterekkel.” – Shanelle
„A könyv nem öt, hanem tízmillió csillagot érdemel.” – Adithi

Barátnőmnek már az olvasás éjszakáján sikerült megszereznie, viszont én mostanában nem kifejezetten úszom a pénzben, így várnom kellett karácsonyig, hogy a kezemben tarthassam. Viszont eddig még csupa jót hallottam a könyvről, ezért reménykedem, hogy megérte a várakozás. :)

Holly Smale: A lány, akit soha senki nem vett észre (Geek girl 1.)

Harriet Manners tudja, hogy egy macska fülében 32 izom van, hogy az egy napi járásra lévő hely 27 750 méter messze van, és azt is, hogy egy átlagember naponta 15 alkalommal nevet. Azzal is tisztában van, hogy a denevérek mindig bal irányba repülnek, ha előjönnek az üregükből, és hogy a dinamit egyik alkotóeleme a mogyoró. Azt viszont nem tudja, hogy vajon miért nem kedveli őt senki az iskolában. Így hát, amikor Harrietet felfedezi egy modellügynökség, megragadja a lehetőséget, hogy új emberré váljon. Még akkor is, ha ez azzal jár, hogy ellopja a legjobb barátja álmát, magára vonja ősellensége, Alexa haragját, és újra meg újra hülyét csináljon magából a pofátlanul jóképű modell, Nick előtt. És még akkor is, ha hazudnia kell azoknak, akiket a legjobban szeret. Bár ott van mellette segítőtársnak a mindig lelkes és izgatott apja, meg az überstréber zaklatója, Toby is, mégis egyik divatkatasztrófa követi a másikat, és Harriet lassan rájön, hogy a divat kulisszái között ugyanúgy nem találja a helyét, mint a hétköznapi világban. Vajon sikerül-e stréberből menő csajjá változnia, miután a régi élete szinte már darabokra hullott, vagy mindent elszúr az új életében is?

Ez az a regény, amit már ezer éve szeretnék elolvasni, és már legalább százféle véleményt hallottam róla, nagyon vegyeseket. Egyelőre pozitívan állok hozzá a dologhoz, mert a fülszöveg alapján egész jó kis történetnek látszik, aztán pedig majd meglátjuk.

Anthony Doerr: A láthatatlan fény

Marie-Laure LeBlanc, a Természettudományi Múzeumban dolgozó zseniális lakatosmester lánya hatéves korában megvakul. Az apja elkészíti számára Párizs tökéletes makettjét, hogy a lány tájékozódni tudjon a fények városában. Ám mire elkészül a miniatűr várossal, a nácik lerohanják Franciaországot és megszállják Párizst… 
Werner Pfennig egy német árvaházban él és különös képességgel bír: mindenféle rádiót képes megjavítani és megszólaltatni. Tehetségére hamar felfigyelnek, s Werner egy náci katonai iskolában találja magát, ahol kénytelen szembesülni a rendszer embertelenségével… 
A náci invázió elől Marie-Laure apjával egy távoli, tengerparti kisvárosba menekül, nagyapja egykori házába, nem utolsósorban azzal a megbízatással, hogy elrejtsék a Lángok Tengerének hívott és sötét legendákkal övezett gyémántot, amelyet a megszállók égre-földre keresnek. A háború azonban hamarosan utoléri őket, és Marie-Laure retteg a hírhedt gyémánt átkától…
Anthony Doerr lírai szépségű regénye két kamasz gyermek egymásba fonódó sorsán keresztül mutatja be a II. világháború embertelen poklát, a látható sötétséget, amelyből a szilánkokra tört, halványan pislogó humánum mutatja az egyedüli kiutat: a láthatatlan fényt.

Ez a könyv abszolút meglepetés volt, ugyanis nem szerepelt a listámon, de nem is lenne önmaga  nagynéném, ha nem csinált volna valami váratlant. :D Mindenesetre örülök neki, mert szeretem a háborús történeteket, főleg a 2. világháború idején játszódóakat.

***


Ennyi lett volna ez a kis összegzés, remélem minél hamarabb sikerül elolvasnom mindegyik újonnan szerzett kincsemet. Viszont engem is érdekel ám, Ti mit kaptatok az ünnepek alatt, ne tartsátok magatokban, kommentben lehet nyugodtan dicsekedni. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése