2015. július 24., péntek

Udvarlás könyvekkel könyveknek Book Tag

Egyből levesz a lábáról egy könyvmolyt az, aki regényekkel ajándékozza meg. Na de mi zajlik le az olvasó és az olvasnivaló között, amikor megpillantják egymást a bolt kusza polcai rejtekében? Ebben a bejegyzésben saját élményeim alapján mesélem el!

1. lépés - Kölcsönös vonzalom - Egy könyv, amit a borítója miatt vettél meg
Igazából nem szoktam borító alapján választani. Író, sorozat, esetleg kiadó alapján már inkább. Szóval itt most nem tudok semmi konkrétumot mondani.

2. lépés - Első benyomás - Egy könyv, amit a fülszövege miatt szereztél be
Most soroljam fel a könyveim 90%-át? Szinte mindig fülszöveg alapján választok. De ha muszáj kiemelni egyet, akkor talán Susan Ee Angelfall - Angyalok bukása című könyvére szavazok. Az a pár sor a borító hátulján egyből magával ragadott.


3. lépés - Csábítás - Egy könyv csodálatos írással
Ilyen téren abszolút kedvencem Libba Bray Rettentő gyönyörűsége és folytatásai. Olyan szépen alkotja meg a mondatokat, hogy néha olvasás közben csak elmerengek, és ízlelgetem ezeket a gyönyörű melódiákat. :)


4. lépés - Első randi - Egy első rész, ami után a sorozat többi részét is olvasni akartad
Rengeteg ilyen volt. Ezért is szoktam úgy belekezdeni a sorozatokba, hogy megszerzem legalább 2 részét. (Mondjuk, most a Túlélők világával bebuktam, mert jövőre jelenik meg a 3. rész. Brühü) De olyan igazi kitépemazösszeshajamhanemszerzemmegazonnalafolytatást érzésem Leiner Laura Késtél című könyve után volt, ugyanis brutális függővége van.


 5. lépés - Éjszakai telefonálások - Egy könyv, amit egész éjjel olvastál
Szintén sok, mivel köztudottan éjszakai bagoly vagyok. De ami felett még el is aludtam, annyira nem akartam letenni, az Julie Kagawa Vaskirály című regénye volt.



6. lépés - Mindig rád gondolok - Egy könyv, amit nem tudsz kiverni a fejedből
Sarah J. Maas Üvegtrónját és Éjkoronáját egyszerűen képtelenség figyelmen kívül hagyni. Naponta eszembe jut abszolút kedvenc sorozatom, és szerintem én leszek az első, aki megrohamozza a boltokat, ha kiadják a harmadik részt.



7. lépés - Testi kapcsolat - Egy könyv, aminek imádod az érintését
Marie Lu Legenda könyvének elején lévő dombornyomásos mintáját egyszerűen imádom! Meg úgy általában a dombornyomást. De az a címer vagy jelvény vagy nemtudommicsoda különösen tetszik.



8. lépés - A szülőkkel való találkozás - Egy könyv, amit a családodnak és a barátaidnak ajánlanál
Ruta Sephetis Árnyalatnyi reménye nem csak az egész családomat, de az osztályomat, sőt, még a matektanáromat is végigjárta! Ezt a könyvet bátran tudom ajánlani bárkinek.



9. lépés - A közös jövő - Egy könyv vagy sorozat, amit sokszor újra fogsz olvasni a jövőben?
Nem tudom, igazából nem nagyon szoktam újraolvasni könyveket, de ha mégis megteszem, akkor biztos közte lesz Sarah J. Maas imádott sorozata.

10. lépés - Oszd meg a szeretetet. -  Kiket jelölsz?

A Kis Könyves Bloggerekkel közösen töltöttem ki ezt a tag-et, az ő válaszaikat is megtaláljátok lent, de bárki viheti, aki szeretné. :)



3 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon tetszik ez a tag, a hamarosan induló csatornámhoz fel szeretném használni, ha nem baj:)
    (Egyébként a Késtél elolvasása után én is hasonlóan éreztem :D Azóta sikerült elolvasnom a Hullócsillagot is, ami szerintem hasonlóan drasztikus befejezéssel ér véget, mint az első rész, de legalább van okom várni a harmadik kötet megjelenését! :)))

    VálaszTörlés